ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost lansată o carte despre viața și activitatea cântăreței Anastasia Lazariuc

17:07 | 12.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. O carte intitulată ”Privighetoarea din vis”, dedicată vieții și activității interpretei de muzică ușoară Anastasia Lazariuc, semnată de scriitoarea Elena Răileanu, a fost lansată astăzi în cadrul Salonului Muzical la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, informează MOLDPRES

Solicitată de agenție, Elena Răileanu a afirmat că volumul cuprinde 216 pagini și a apărut într-un tiraj de 1000 de exemplare. „Este vorba de un roman biografic. Am lucrat asupra cărții timp de opt ani. Am dorit să arăt cum se țese destinul unei femei trimisă de Sus spre a ne îndulci viața. O femeie căreia i-a fost dat să cânte printre lacrimi, dar capabilă să treacă prin viață ca pasărea în zbor”, a precizat Elena Răileanu.

Prezentă la eveniment, Anastasia Lazariuc a spus că în această carte cititorul va descoperi povestea vieții ei. „În viața fiecărui om există drame, există perioade, există etape. Drame în viața mea au fost mai multe. Din păcate, nu doar una. Niciodată nu am dorit să apar în fața publicului și să spun despre dramele mele. Astea sunt lecțiile de viață sau etapele vieții prin care a trebuit să trec și să le înfrunt atât cât am putut să le înfrunt. Cine dorește să află câte ceva, le poate citi în carte”, a subliniat Anastasia Lazariuc.

Anastasia Lazariuc s-a născut pe 6 iulie 1953 în satul Băcioi, raionul Ialoveni. A absolvit Școala de muzică ”Ștefan Neaga” și Institutul de Arte ”Gavriil Musicescu” din Chișinău. În anii 1975-1978 este solistă  în formația ”Smericica” a Filarmonicii din Cernăuți, iar în 1978-1992 – solistă a Orchestrei de estradă a Radioteleviziunii din Chișinău. A colaborat cu Eugen Doga, Ion Aldea-Teodorovici, Daria Radu, Mihai Constantinescu și alți compozitori. A lansat piesele "Seara albastră", ”Bună dimineața, spic de grâu”, "Fuga, fuga", ”Ca prima oară”, ”Tu, dragostea mea”, ”Nunta de argint”, ”Să cântăm iubirea”, ”Fața lunii”, ”Mai stai”, ”Clar de lună” ș.a. Anastasia Lazariuc a efectuat mai multe turnee peste hotare. A fost distinsă cu titlul ”Artistă Emerită”, ”Artist al Poporului” și cu ”Ordinul Republicii”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!