ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu: „Împreună, prin dedicare, responsabilitate, efort conjugat vom aduce țara noastră mai aproape de UE”

09:56 | 13.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Declarația ministrului Nicu Popescu în contextul transmiterii de către Republica Moldova a celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană: 

„Prin transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la UE am încheiat cel de-al treilea pas din lista noastră de 10 pași până la aderare. 

Împreună, prin dedicare, responsabilitate, efort conjugat și agenda ambițioasă de reforme vom aduce țara noastră mai aproape de UE. 

Răspunsurile la cele 1822 de întrebări din partea a doua a chestionarului, structurate în 33 de capitole pe 2800 de pagini de răspunsuri care se referă la aquis-ul comunitar au fost scrise de o echipă dedicată de funcționari din cadrul ministerelor și agențiilor de stat, reprezentanți ai societății civile, membrii din diasporă și prietenii țării noastre din Uniunea Europeană. 

Este cel mai complex exercițiu birocratic realizat în timp record, ocazie cu care exprim profunda gratitudine pentru fiecare persoană implicată. 

Am demonstrat că împreună suntem o forță. Este o etapă cu adevărat istorică pentru țara noastră. 

Mulțumesc tuturor pentru dedicare!”

img22003580

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!