ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii a anunţat apelul pentru subvenţionarea GAL-urilor

14:47 | 13.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a anunțat lansarea Apelului I de depunere a cererilor pentru selectarea Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) și aprobarea strategiilor de dezvoltare locală în vederea acordării subvențiilor în avans din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, în perioada 23 mai – 30 iunie 2022, transmite MOLDPRES.

Cererile pentru selectarea grupurilor de acțiune locală și aprobarea strategiilor de dezvoltare locală pentru finanțare se vor depune la sediul Ministerului Agriculturii, în conformitate cu modelul aprobat printr-un ordin al instituţiei din 11 mai.

Din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru dezvoltarea locală prin implementarea Programului LEADER se alocă un cuantum de până la 5%.

În prezent, în țara noastră activează 47 de GAL-uri, fiind implicate 438 de unități administrativ-teritoriale care includ 732 de localități (50% din localitățile din țară) și cuprind peste un milion de locuitori. Abordarea LEADER este un instrument european de dezvoltare a zonelor rurale, care a fost preluat de Republica Moldova în 2016 și până în prezent au fost implementate circa 700 de proiecte.

Foto: MAIA

img22003588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!