ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda europeană a R. Moldova a fost discutată de vicepremierul Nicu Popescu și înaltul reprezentant al UE Josep Borrell

08:31 | 14.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei sale de lucru în Germania, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a discutat agenda europeană a Republicii Moldova cu Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea examinării de către Uniunea Europeană a cererii de aderare a Republicii Moldova la UE în contextul prezentării de către țara noastră a răspunsurilor la partea a doua a chestionarului Comisiei Europene.

Șeful diplomației de la Chișinău și-a exprimat încrederea că Opinia Comisiei Europene pe marginea cererii de aderare va servi o bază solidă pentru o decizie pozitivă la subiect a statelor membre ale Uniunii Europene.

„Ne-am angajat în beneficiul cetățenilor noștri prin eforturi susținute, comune, ale instituțiilor publice, ale mediului de afaceri, ale societății civile și ale cetățenilor să modernizăm și reformăm țara noastră. Suntem pregătiți să lucrăm împreună în această direcție”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat subiectul liberalizării comerțului cu UE, pentru creșterea exporturile din Moldova către UE, precum și extinderii cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul securității.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!