ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei

11:10 | 14.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. În contextul reuniunii ministeriale G7, care s-a desfășurat în localitatea germană Weissenhaus, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, avut o întrevedere cu Annalena Baerbock, ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, în cadrul căreia interlocutorii au abordat impactul asupra țării noastre a războiului din Ucraina, care are consecințe serioase economice, sociale și umanitare pentru Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit pentru sprijinul Republicii Federale Germania în co-organizarea conferinței donatorilor a Republicii Moldova, care s-a desfășurat la Berlin pe 5 aprilie 2022 și care rămâne Platforma internațională de susținere a țării noastre, următoarea reuniune fiind planificată a fi găzduită de România.

„Am apreciat faptul că Germania continuă prin acțiuni concrete să sprijine suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și parcursul european al țării noastre. Viitorul nostru în familia statelor europene se bazează pe livrarea reformelor solicitate de cetățeni, combaterea corupției și modernizarea statului după standardele europene”, a menționat ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22003605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!