ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Nicu Popescu a discutat cu omologul italian Luigi di Maio

12:29 | 14.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. În contextul vizitei de lucru în Germania, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Luigi di Maio, ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, în cadrul căreia cei doi oficiali au exprimat solidaritatea în condamnarea agresiunii militare asupra Ucrainei și au vorbit despre necesitatea recuperării socio-economice ca urmare a războiului și impactului acestuia asupra țării noastre, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Șeful diplomației de la Chișinău i-a mulțumit omologului italian pentru asistența oferită în gestionarea și depășirea crizei refugiaților ucraineni, precum și pentru contribuția financiară oferită prin intermediul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie (IFRC) și a Fondului pentru Migrație. Acest sprijin este destinat consolidării capacităților țării noastre de primire și găzduire a refugiaților.

„Am discutat cu domnul ministru și posibilitățile de cooperare în domeniul energetic, mizând pe experiența Italiei în dezvoltarea unor inițiative care vor fortifica reziliența țării noastre. În beneficiul diasporei am convenit să avansăm discuțiile bilaterale în vederea încheierii unui acord privind reducerea tarifelor de roaming”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, diplomații au efectuat un schimb de opinii pe marginea situației regionale, precum și a evoluțiilor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, vicepremierul Nicu Popescu apreciind susținerea Italiei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre.

Foto: MAEIE

img22003606

img22003606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!