ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PAS are o nouă conducere

08:12 | 16.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate /PAS/ s-a întrunit ieri în ședință, în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a partidului, pentru următorii 4 ani. Noul lider PAS este Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

În discursul ținut în fața membrilor de partid, Igor Grosu a menționat că noua echipă PAS are misiunea să aducă Republica Moldova în rândul statelor europene.

Și Natalia Gavrilița a opinat că noua echipă trebuie să facă următorul pas și să obțină statutul de candidat pentru Republica Moldova.

„Integrarea europeană este modelul de dezvoltare care răspunde, în primul rând, așteptărilor oamenilor. Oameni care-și doresc justiție dreaptă, o economie competitivă și inovativă, un mediu înconjurător sănătos, o infrastructură modernă, servicii publice calitative. Părinții noștri au clădit Moldova independentă, iar acum noi trebuie să construim Moldova europeană”, a spus Gavrilița.

La eveniment a fost prezent și deputatul în Parlamentul European, vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan, care a salutat membrii PAS și a menționat că „Republica Moldova este astăzi, pentru toată Europa, un model de bună guvernare”.

Printre obiectivele înaintate de noua conducere PAS se numără: lupta împotriva corupției și reforma justiției, asigurarea graduală a independenţei energetice, implementarea proiectelor de infrastructură durabile în toată țara, creşterea graduală a venitului populaţiei şi protecţia socială a grupurilor vulnerabile, creşterea statutului instituţiilor educaţionale și al pedagogilor, asigurarea respectării drepturilor cetățenilor noștri din diasporă și integrarea țării în UE.

PAS a fost creat în 15 mai 2016 și deține în prezent majoritate parlamentară.

Foto: facebook

img22003618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!