ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevi din Republica Moldova au luat locul III la un concurs internațional de inginerie

11:37 | 16.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Echipa Republicii Moldova a obținut locul trei și un premiu special în cadrul Concursului internațional de științe și inginerie „Regeneron ISEF”, desfășurat în format hibrid, în perioada 7 – 13 mai, la Atlanta (SUA), transmite MOLDPRES.

Este vorba de Cosmin Ciorbă, elev la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, și Andrei Copaci, elev la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău, autori ai proiectului „Autonomous Base Station for Drones”, care au obținut locul trei la categoria Robotică și Mașini Inteligente (Robotics and Intelligent Machines), precum și un premiu special din partea Societății de Educație Științifică a Tinerilor din Shanghai (Shanghai Youth Science Education Society, China).

La сoncurs au participat 1748 de elevi din 63 de țări, care au prezentat 1410 proiecte, înscrise la cele 21 de categorii tematice. Republica Moldova a fost reprezentată de patru elevi și un profesor.

Participarea la acest concurs a fost posibilă cu suportul financiar al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul tehnologiei informaţionale şi comunicaţiei, cu susținerea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

Foto: MEC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!