ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Muzeul de Istorie din Bălţi va fi modernizat din mijloace naţionale

12:00 | 16.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Muzeul de Istorie și Etnografie din municipiul Bălți va fi modernizat în cadrul unui proiect de infrastructură finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Este primul muzeu din nordul ţării, care va fi reabilitat din mijloace naţionale, transmite MOLDPRES.

Conform contractului de antrepriză, în decurs de cinci luni, începând cu mai 2022, firma executoare s-a angajat să reabiliteze și să modernizeze Muzeul de Istorie și Etnografie din municipiul Bălți, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Maria Prisacari, a menționat că acesta este primul proiect de reabilitare și modernizare a unui muzeu din nordul Republicii Moldova finanțat din surse financiare naționale. „Patrimoniul cultural și dezvoltarea destinațiilor turistice în regiunea noastră necesită susținere. Să valorificăm la maxim cultura și turismul din nordul țării, pentru că aceste valori ne caracterizează într-o măsură foarte mare”, a relevat șefa ADR Nord.

Contractul pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Muzeului de Istorie și Etnografie din mun. Bălți” are o valoare de 2,86 milioane de lei (peste 140 de mii de euro) şi a fost semnat de ADR Nord, Primăria Bălţi şi o companie locală de construcții. Ulterior, în cadrul acestui proiect va fi anunțată o altă procedură de achiziții publice în vederea procurărilor de bunuri pentru dotarea Muzeului din Bălți. Pentru implementarea proiectului, din FNDRL au fost alocați nouă milioane de lei pentru anul 2022.

Foto: ADR Nord

img22003628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!