ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou caz de gripă aviară a fost confirmat în raionul Ungheni

12:12 | 16.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului gripei aviare în probele recoltate de la păsări domestice din mai multe gospodării din satul Rezina, raionul Ungheni, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

În data de 14 mai, a fost întrunită Comisia antiepizootică excepțională din raionul  Ungheni, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea și eradicarea acestui focar. Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai Subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Ungheni (cu raza de acoperire și a raionului Nisporeni), în colaborare cu alte instituții competente.

ANSA a demarat procedurile de notificare a structurilor abilitate de la nivel național și din cadrul Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății Animalelor, precum și a altor parteneri externi, despre apariția focarului de gripă aviară pe teritoriul Republicii Moldova.

În acest an, în Republica Moldova a mai fost înregistrat un focar de gripă aviară la păsări domestice în localitatea Hirișeni, raionul Telenești, care a fost eradicat.

Foto: stiri.md

img22003630

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!