ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu un grup de senatori francezi

18:27 | 16.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, s-a întâlnit astăzi cu delegația Grupului de prietenie cu țara noastră din cadrul Senatului Franței, aflată într-o vizită la Chișinău. Discuțiile s-au referit la evoluțiile de securitate din Republica Moldova, eforturile de construire a unui spațiu de pace la nivel regional, precum și implementarea agendei interne de reforme, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În context, Igor Grosu a mulțumit senatorilor francezi pentru suportul oferit de Franța în realizarea parcursului european al țării noastre și pentru asistența acordată în gestionarea fluxului de refugiați. Președintele Parlamentului a menționat că, în pofida faptului că războiul din Ucraina a transferat eforturile autorităților de modernizare a țării pe planul secund, au fost înregistrate unele progrese în realizarea priorităților anunțate – reforma justiției și lupta cu corupția.

În cadrul discuțiilor, speakerul a anunțat interesul țării noastre pentru proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii, de consolidare a securității energetice și de eficiență energetică, precum și pentru proiecte de investiții. ”Apreciem faptul că Franța menține interesul pentru țara noastră, iar francofonia se simte confortabil în Republica Moldova”, a subliniat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Oficialii au salutat intensificarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Franța și au pledat pentru impulsionarea cooperării pe platformă interparlamentară.

Foto: Parlament

img22003641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!