ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 18 mai, benzina va costa 29,78 lei per litru şi motorina - 27,56 lei/l

12:34 | 17.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunţat astăzi prețurile la benzină și motorină pentru miercuri, 18 mai, care vor constitui 29,78 lei per litru de benzină 95 şi 27,56 lei/l pentru motorină, transmite MOLDPRES.

Conform ANRE, mâine prețul benzinei va crește cu 19 bani, iar cel al motorinei se va reduce cu un ban.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. 

Acestea sunt calculate pornind de la următoarele: valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului; rata oficială medie de schimb a monedei naționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului; marja comercială specifică; AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoarea adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.

img22003660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!