ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 250 de conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate la volan

16:21 | 17.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Circa 250 de conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate la volan în prima jumătate a lunii curente, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, din numărul total, peste 150 de șoferi erau în stare avansată de ebrietate.

Gradul minim de alcool este o concentrația de alcool în sânge de la 0,3 până la 0,5 g/l sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,15 până la 0,3 mg/l. Grad avansat este stabilirea concentrației de alcool în sânge de la 0,5 g/l și mai mult sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l și mai mult.

Conform legislației, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată, persoana vinovată riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Foto: Inspectoratul General de Poliție

img22003672

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!