ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu a conferit formației Zdob și Zdub și Fraților Advahov distincția „Meritul diplomatic”

16:19 | 17.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu i-a primit pe reprezentanții Moldovei la Eurovision - formația Zdob și Zdub și Frații Advahov, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

Vicepremierul Nicu Popescu le-a transmis artiștilor aprecierea și admirația pentru prestația excelentă din cadrul concursului, menționând că milioane de europeni au fredonat și dansat pe ritmurile de folclor și rock’n’roll ale piesei „Trenulețul”. Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a comunicat că MAEIE, în cooperare cu instituțiile naționale și misiunile diplomatice ale țării noastre peste hotare, va acorda o atenție deosebită popularizării culturii și artiștilor din Moldova. 

„Ne vom implica proactiv în promovarea țării și a tuturor celor care sunt stegarii culturii naționale pe plan extern. Pentru țara noastră, diplomația culturală constituie un instrument eficient pentru promovarea valorilor și identității noastre, iar formația Zdob și Zdub și Frații Advahov prin prestația lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre”, a punctat ministrul Nicu Popescu. 

Pentru contribuția substanțială avută în cadrul concursului Eurovision și în semn de apreciere pentru consolidarea imaginii și profilului cultural al Republicii Moldova în străinătate, formației Zdob și Zdub și Fraților Advahov le-au fost acordate distincțiile „Meritul Diplomatic” gradul III.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!