ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Charles Michel

07:27 | 18.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marți seara cu Charles Michel, președintele Consiliului European, fiind prima întrevedere din cadrul vizitei de lucru efectuată de șefa statului la Bruxelles, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Oficialii au abordat evoluția riscurilor de securitate din regiune, Maia Sandu mulțumind pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului. De asemenea, interlocutorii au menționat vizita pe care Charles Michel a efectuat-o recent în țara noastră, în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina.

S-a discutat, de asemenea, despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. „Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a țării noastre după model european”, a spus pe finalul întrevederii președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!