ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Suedia va aloca 4 milioane de euro pentru a sprijini Moldova în criza refugiaților

10:03 | 18.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe al Suediei a adoptat decizia de a aloca patru milioane de euro pentru Fondul de Urgență al Republicii Moldova, ca sprijin în abordarea crizei refugiaților,  comunică MOLDPRES.

Anterior, la cererea autorităților moldovenești, Suedia a trimis 10 corturi de 48 m2, un generator de electricitate, sisteme de iluminat și încălzire, iar doi experți suedezi în intervenții de urgență au evaluat situația.

Suedia are un parteneriat de lungă durată cu Moldova, cu o asistență estimată la 15 milioane de euro în 2022, pentru proiecte de cooperare bilaterală în domeniul reformelor. Această țară sprijină organizațiile societății civile și entitățile multilaterale prin circa 40 de proiecte în cadrul Strategiei pentru cooperarea Suediei în domeniul reformelor cu Europa de Est pentru 2021-2027, potrivit Ambasadei suedeze la Chișinău.

Foto simbol

 

img22003687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!