ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Modalitatea de utilizare a donațiilor va fi reglementată mai strict

13:52 | 18.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Legea cu privire la filantropie și sponsorizare va fi actualizată. Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a aprobat astăzi raportul la un proiect de modificare a acesteia, elaborat de Guvern, comunică MOLDPRES.

Proiectul oferă definiții clare pentru noțiunile de activitate filantropică, activitate de sponsorizare, filantrop, sponsor, beneficiar al activităților filantropice și de sponsorizare.

De asemenea, va fi revizuită și extinsă lista scopurilor activității filantropice și de sponsorizare și clarificată lista potențialilor beneficiari ai acestor activități. 

Va fi reglementat mai strict și evidența și modalitatea de utilizare a donațiilor, transparența activității filantropice și de sponsorizare. De asemenea, sunt prevăzute expres consecințele încălcării legislației privind activitatea filantropică și de sponsorizare.

Totodată, vor fi abrogate prevederile referitoare la organizațiile necomerciale, inclusiv modul de creare, lichidare și de desfășurare a activității acestora.

 Foto: Parlament

img22003700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!