ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii din localitățile unde vor avea loc alegeri locale noi pot verifica listele electorale

14:43 | 18.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Cetățenii din localitățile unde vor avea loc alegeri locale noi sunt îndemnați să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru verificarea on-line a datelor înscrise în liste, alegătorul poate accesa pagina www.cec.md, ulterior va selecta butonul „Verifică-te în Registrul de Stat al Alegătorilor”, va introduce IDNP-ul și va trece o verificare anti-robot. În scurt timp, alegătorul va afla la ce secție de votare este arondat și care este numărul său de ordine din lista electorală.

Totodată, locul votării poate fi aflat pe pagina verifica.cec.md – accesând butonul „Află unde să votezi”, prin selectarea localității și adresei de domiciliu/reședință.

De asemenea, listele pot fi verificate și în localurile birourilor electorale. În baza documentelor doveditoare, alegătorul poate solicita includerea sau excluderea din lista electorală, precum și corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine sau despre alți votanți.

Alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale până pe data de 28 mai curent.

La 29 mai curent, vor avea loc alegeri locale noi în 10 localități din țară.

Foto simbol

img22003708

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!