ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Taberele de vară pentru copii și adolescenți vor fi redeschise

16:18 | 18.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. După doi ani de pandemie, copiii și adolescenții se vor bucura din nou de odihnă și recreere în taberele de vară. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în ședința Guvernului, transmite MOLDPRES.

Documentul prevede responsabilitățile autorităților publice în procesul de organizare a odihnei copiilor (pregătirea taberelor de odihnă, dotarea cu inventarul și utilajul necesar); finanțarea taberelor de odihnă pentru copii și adolescenți (bugetul de stat, bugetele locale, mijloace achitate de părinți și resursele alocate de întreprinderi, organizații și asociații); acordarea biletelor de odihnă pentru unele categorii de copii; numărul și beneficiarii biletelor de odihnă achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC) etc.

„Costul orientativ al unei zile în taberele de odihnă pentru copii și adolescenți, finanțată din bugetul de stat, va fi de 310 lei, iar în taberele cu sejur de zi – 243 lei”, potrivit sursei citate.

În limita cheltuielilor prevăzute pentru anul curent, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va achiziționa bilete pentru elevii din instituţiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender, subordonate MEC, precum și pentru copiii refugiați din Ucraina.

Organizarea şi desfășurarea odihnei de vară pentru copii și adolescenți în sezonul estival 2022 va fi monitorizată de către o Comisie guvernamentală.

Foto: sunadventure.ro

img22003718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!