ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va primi un nou împrumut de la BERD

16:26 | 18.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de un împrumut de 300 de milioane de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru achiziționarea și stocarea gazelor naturale. Comisia legislativă politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de împrumut, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, împrumutul urmează a fi acordat țării noastre în două tranșe a câte 150 milioane de euro. Durata de implementare a proiectului este prevăzută până în anul 2025.

În cadrul proiectului, Unitatea implementatoare urmează să achiziționeze și să stocheze gaze naturale în depozitele subterane din țările vecine în perioada caldă a anului, atunci când prețul la gaze naturale este mai mic. Procurările de gaze naturale vor fi realizate în baza licitațiilor organizate conform procedurii prestabilite de către BERD.

Foto simbol

img22003720

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!