ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a discutat cu Oliver Varhelyi, Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate

19:56 | 18.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la Bruxelles cu Oliver Varhelyi, Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, cei doi oficiali au vorbit, în special, despre efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și despre eforturile noastre de a sprijini refugiații ucraineni. La fel, s-a discutat despre reformele interne pe care dorim să le accelerăm pentru a ne consolida statul, în pofida situației incerte din regiune.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul european oferit Republicii Moldova pentru a depăși consecințele economice și sociale ale războiului, dar și pentru sprijinul constant pentru agenda de reforme și continuarea parcursului nostru european.

„Pentru Moldova integrarea europeană este, înainte de toate, un proiect de reformare internă a țării, iar sprijinul UE în acest proces este foarte important”, a menționat președintele Maia Sandu pe finalul întrevederii.

Foto: Președinție

img22003730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!