ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consecințele războiului din Ucraina au fost de discutate de Maia Sandu cu Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell

20:48 | 18.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit miercuri seara cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Oficialii au discutat despre programele de asistență oferite de Uniunea Europeană țării noastre, inclusiv pentru diminuarea consecințelor războiului din Ucraina, și despre sprijinul pentru recuperarea post-pandemică a economiei. S-a vorbit și despre nevoia de a susține eforturile umanitare ale Republicii Moldova adresate refugiaților din țara vecină.

Șefa statului a apreciat ajutorul consecvent al Uniunii Europene pentru transformarea democratică a Republicii Moldova și pentru consolidarea statului, în interesul cetățenilor.

„Oferirea unei perspective europene pentru țara noastră ne-ar permite să avansăm mai rapid pe această cale, cu sprijinul partenerilor de la Bruxelles”, a menționat în cadrul întrevederii președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22003732

img22003732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!