ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile regionale vor realiza un proiect de infrastructură în municipiul Bălţi

09:04 | 19.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Primăria municipiului Bălți și SA „Drumuri-Bălți” au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Modernizarea infrastructurii publice și instituțiilor educaționale în zona de revitalizare din municipiul Bălți”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Conform contractului, în decurs de șase luni, începând cu mai 2022, SA „Drumuri-Bălți” s-a angajat să repare două străzi din municipiul Bălți, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 4,82 milioane de lei (peste 240 de mii de euro), contribuția Primăriei mun. Bălți fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Modernizarea infrastructurii publice și instituțiilor educaționale în zona de revitalizare din municipiul Bălți”, depus de Primăria Bălți în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!