ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 200 de persoane cu deficiențe de văz și auz au primit pachete cu produse alimentare

10:42 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Peste 200 de membri ai societății orbilor și hipoacuzicilor din capitală au primit astăzi pachete cu produse alimentare, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a specificat că pachetele conțin produse de primă necesitate. „Este vorba de conserve, cereale și produse de igienă. Acestea vin în suportul persoanelor cu deficiențe de văz și auz pentru a asigura necesitățile zilnice. Este un ajutor util, finanțat în totalitate de Agenția Turcă pentru Dezvoltare şi Cooperare (TIKA), fapt pentru care le mulțumim. Nu este prima dată când partenerii noștri vin în susținerea grupurilor vulnerabile și dau dovadă de sprijin”, a spus Gîlca.

Șefa Agenției TIKA în Republica Moldova, Selda Özdenoglu, a dat asigurări că va fi și în continuare alături de grupurile sociale ce necesită suport. „V-am adus multă dragoste din partea poporului turc. Am realizat multe lucruri frumoase până în prezent și le vom continua", a menționat Selda Özdenoglu.

Potrivit datelor Primăriei capitalei, Asociația Surzilor numără circa 900 de persoane și Societatea Orbilor – peste 800 de persoane.

Foto: Primăria Chișinău

img22003741

img22003741

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!