ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorul General interimar a solicitat încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați

10:38 | 19.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Parlamentul va examina astăzi patru cereri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați din Fracțiunea parlamentară a Partidului politic ”Șor” – Marina Tauber și Ilan Șor, comunică MOLDPRES.

Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a celor doi deputați în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală au fost adresate astăzi Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, de către Procurorul General interimar, Dumitru Robu.

Comisia juridică, numiri şi imunități va examina cele patru cereri și va prezenta plenului Parlamentului rapoartele pe marginea acestora.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată.

img22003742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!