ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a numit un nou membru la Curtea de Conturi

10:52 | 19.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Tatiana Șevciuc au fost numită astăzi de Parlament în calitate de membru al Curții de Conturi pentru un mandat de cinci ani, comunică MOLDPRES.

Candidatura Tatianei Șevciuc a fost propusă de președintele Curții de Conturi, fiind desemnată câștigătoare a concursului public. Tot astăzi, Tatiana Șevciuc a depus jurământul în fața corpului de deputați. 

Tatiana Șevciuc este doctor în științe economice, conferențiar universitar în contabilitate, audit și analiză economică.

Potrivit legislației, membrii Curții de Conturi, cu excepția președintelui, se numesc de Parlament pe un termen de cinci ani, la propunerea președintelui Curții de Conturi, în bază de concurs public, cu votul majorității deputaților aleși.

Curtea de Conturi este constituită din șapte membri, inclusiv președintele și vicepreședintele.

Foto: ccrm.md

img22003743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!