ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O angajată ASP a fost reținută de CNA

12:04 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. O angajată a Agenției Servicii Publice și o femeie din Tighina au fost reținute astăzi de ofițerii CNA, fiind bănuite de fals în acte publice și fals informațional, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, cele două sunt cercetate pentru organizarea unei scheme, prin care ar fi acordat acte de identitate moldovenești false unor cetățeni străini. Astfel, în luna decembrie 2021, persoane publice de la Serviciul stare civilă din Căușeni și Serviciul eliberarea actelor de identitate din Chișinău al Agenției Servicii Publice, acționând în complicitate, ar fi emis un buletin de identitate pe numele unui ucrainean, introducând date false în actul oficial.

În cadrul documentării, s-a constatat că, pentru a perfecta acest gen de acte, locuitoarea din Tighina identifica persoane din regiunea transnistreană, care anterior ar fi deținut cetățenia Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești, dar care, după schimbarea noilor reguli de evidență a populației, nu și-ar fi redobândit oficial cetățenia Republicii Moldova și, contra unei recompense, le propunea să cedeze datele personale în favoarea altei persoane.

Angajata ASP și femeia din Tighina sunt reținute pentru 72 de ore.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!