ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Imunitatea deputaților ar putea fi exclusă

12:10 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituția Republicii Moldova. Modificările prevăd excluderea imunității deputaților, comunică MOLDPRES.

Astfel, în cazul acuzării deputaților de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare de bani, nu va fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru reținere, arestare, percheziționare sau trimitere în judecată a cauzei penale împotriva deputatului.

Proiectul a fost avizat pozitiv de Curtea Constituțională și pentru a deveni lege urmează a fi examinat în lectură finală.

Foto: Parlament

img22003748

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!