ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov ar putea primi titlul de cetățean de onoare al județului Iași

13:32 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov ar putea primi titlul de cetățean de onoare al județului Iași, România. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, pe o rețea de socializare, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării în ședința ordinară din 25 mai, curent.

„Eurovisionul este despre unitate europeană, solidaritate și compasiune între țări și între oameni. Am propus să acordăm titlul de cetățean de onoare pentru formațiile Zdob și Zdub și Frații Vitalie și Vasile Advahov, care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision, cu melodia „Trenulețul” ”, a scris președintele Consiliului Județean Iași.

Formaţia „Zdob şi Zdub” și Fraţii Advahov au reuşit să se claseze pe locul 7 la concursul Eurovision Song Contest 2022, cu 253 de puncte. Juriul a oferit în total 14 puncte țării noastre. Din partea publicului, artiştii noştri au primit 239 de puncte. 

img22003757

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!