ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alocațiile pentru participanții la cel de-al Doilea Război Mondial vor crește

13:42 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Participanții la cel de-al Doilea Război Mondial vor beneficia de o majorare a alocației lunare de stat. Parlamentul a aprobat astăzi în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, comunică MOLDPRES.

Astfel, se majorează, de la 950 de lei (circa 50 de euro) la 1 250 de lei cuantumul alocației lunare de stat pentru participanții la cel de-al Doilea Război Mondial în rândul militarilor care și-au satisfăcut serviciul militar în componența armatei de operații, detașamentelor și formațiunilor de partizani, foștilor deținuți în lagărele de concentrare fasciste, văduvelor Eroilor Uniunii Sovietice, persoanelor care au lucrat ca angajați civili în armata de operații în anii celui de-al Doilea Război Mondial etc.

Potrivit documentului, de alocația majorată vor beneficia 189 de persoane, iar valoarea cheltuielilor aferente majorării este de 793 800,00 lei.

Foto: Parlament

img22003760

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!