ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe clădiri istorice vor deveni patrimoniu cultural național

13:50 | 19.05.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Legislativul a adoptat astăzi o hotărâre privind atribuirea statutului de monument mai multor edificii cultural-istorice, comunică MOLDPRES.

Printre edificiile care vor fi incluse în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat sunt clădirea Circului din Chișinău și cea a fostului sediu al Ministerului Alimentației Publice (actualmente, sediul Procuraturii Generale), clădirea cu parc a Maternității nr. 2 și schitul rupestru ”Peștera lui Bechir” din municipiul Soroca.

Totodată, Registrul monumentelor va fi actualizat, prin corectarea erorilor identificate în urma inventarierii unei părți din fondul arhitectural-istoric al municipiului Chișinău, efectuate în anul 2020.

Foto: point.md

img22003761

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!