ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a discutat cu Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene

14:15 | 19.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a continuat astăzi vizita la Bruxelles cu o discuție cu Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene. Întrevederea s-a axat pe impactul major al războiului din Ucraina asupra Moldovei și a regiunii în ansamblu, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului a apreciat deschiderea instituțiilor europene de a sprijini Republica Moldova în gestionarea crizelor cu care se confruntă țara noastră. În acest context, Președintele Maia Sandu a solicitat abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și susținere pentru achiziționarea de fertilizanți, necesari pentru lucrările agricole. De asemenea, ea a menționat că autoritățile de la Chișinău contează pe transferarea mai rapidă a primei tranșe de ajutor bugetar, care va sprijini eforturile Guvernului de recuperare a economiei și asigurarea securității energetice a țării.

„Uniunea Europeană este cel mai important partener economic și de dezvoltare a țării noastre, iar integrarea europeană înseamnă un impuls puternic pentru modernizarea sectoarelor-cheie și pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”, a spus Președintele Maia Sandu pe finalul întrevederii cu șefa Executivului comunitar.

Foto: Președinție

img22003765

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!