ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 1 iunie, vor intra în vigoare noi condiții de export spre Turcia pentru produsele de origine vegetală

11:54 | 20.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Autoritățile din Republica Moldova au anunţat astăzi despre noi condiții de export spre Turcia pentru produsele agricole de origine vegetală, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

"Agenții economici care intenționează să efectueze export cu produse agricole de origine vegetală în Turcia, începând cu data de 1 iunie curent, vor fi obligați să prezinte certificatele fitosanitare originale, cu semnătura olografă și ștampila umedă, emise de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor”, indică ministerul.

Schimburile comerciale cu produse agroalimentare ale Republicii Moldova cu Turcia se efectuează în cadrul Acordului de Liber Schimb dintre cele două state, iar principalele categorii de produse exportate din țara noastră sunt semințele oleaginoase, fructele uscate și cerealele. Totodată, sectorul vitivinicol autohton se află pe un trend ascendent.

Foto: aita.md

img22003785

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!