ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Cahul va ajunge pe banca acuzaților pentru escrocherie și uz de acte false

12:23 | 20.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui bărbat, în vârstă de 32 ani, originar din Cahul, care este învinuit că a dobândit prin înșelăciune două apartamente, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, bărbatul este suspectat că, în perioada anilor 2014-2015, în complicitate cu alte trei persoane au pus în aplicare o schemă infracțională de dobândire prin înșelăciune și uz de acte false a două apartamente din Cahul.

Acesta a falsificat dispozitivul a două hotărâri judecătorești de fapt inexistente, emise de Judecătoria Cahul în anul 2014, precum și a confecționat un buletin de identitate fals. Astfel, utilizând actele oficiale falsificate, acesta a autentificat notarial contractele de vânzare-cumpărare a celor două apartamente, cauzând părților vătămate un prejudiciu material substanțial.

Ulterior, făptuitorii prin înșelăciune și făcând uz de documente oficiale false au înstrăinat cele două apartamente însușite ilegal altor persoane.

Bărbatul a fost reținut de către autoritățile din Ungaria și extrădat în Republica Moldova în anul curent. În privința acestuia este aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!