ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au anunțat că toți parametrii radiologici sunt în limitele normei

11:49 | 20.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Agenția Națională de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice din Republica Moldova (ANRANR) a anunţat astăzi că toți parametrii radiologici pe teritoriul ţării noastre sunt în limitele fluctuației radiației naturale de fond, transmite MOLDPRES.

Declaraţia a fost făcută în urma informaţiilor din Ucraina, apărute în presă în această săptămână, despre „cel mai mare incendiu de la începutul acestui an în zona stației de la Cernobîl”.

„Conform informației parvenite de la sistemele automate de monitorizare a fondului radiologic gama de tipul ”MIRA”, valorile debitului dozei ambientale gama, pentru perioada 19-20 mai, pe teritoriul Republicii Moldova s-au încadrat în limitele caracteristice de fond și se cuprind între 10,0 -13,5 microRoentgen/oră. Astfel, în baza informației disponibile nu sunt constatate depășiri ale valorilor stabilite (25,0 microRoentgen/oră)”, rezumă ANRANR.

Foto: bangkokpost.com

img22003788

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!