ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a vizitat Centrul pentru copii și tineri cu dizabilități CREDO din Sângerei

14:04 | 20.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Aflată într-o vizită de lucru în raionul Sângerei, prim-ministrul Natalia Gavrilița a mers la Centrul pentru copii și tineri cu dizabilități CREDO. Instituția oferă suport în reabilitarea persoanelor cu necesități speciale, integrarea acestora în societate, dar și instruirea specialiștilor în domeniu, comunică MOLDPRES. 

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, Natalia Gavrilița a fost întâmpinată cu Imnul Centrului, compus de copii și angajați ai instituției. De asemenea, copiii i-au povestit premierului despre activitățile preferate și i-au pregătit o mică excursie prin sălile instituției.

Șefa Executivului a discutat cu angajații centrului despre problemele cu care se confruntă instituția și a vorbit despre importanța prestării unor servicii de calitate tinerilor care au nevoie de suport. „Este de datoria noastră să reducem barierele existente pentru a asigura incluziunea socială a persoanelor cu necesități speciale și a depune efort, ca stat, în reabilitarea acestora. Suntem hotărâți să ne implicăm plenar, să promovăm în continuare politici care vor oferi șanse egale și de protecție copiilor, tinerilor și maturilor cu necesități speciale, dar și politici ce vor valorifica pe deplin potențialul acestora”, a spus Natalia Gavrilița.

Fondat în anul 2006 de Primăria orașului Sângerei, Centrul poate deservi 30 de persoane, cu vârsta între 4 și 25 de ani. Cei nouă angajați ai Centrului activează cinci zile pe săptămână și oferă servicii de kinetoterapie, terapie ocupațională, logopedie, asistență medicală și socială. De asemenea, la necesitate, Centrul oferă beneficiarilor servicii de transport. 

În prezent, de serviciile Centrului beneficiază 20 de persoane, activitatea acestuia fiind finanțată din bugetul local.

Foto: Guvern

img22003799

img22003799

img22003799

img22003799

img22003799

img22003799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!