ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică

15:17 | 20.05.2022 Categorie: Comunicate

Seminar informativ despre eficiența energetică în întreprinderile mici și mijlocii în Republica Moldova, organizat de AEE

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În contextul campaniei de informare privind eficiența energetică în întreprinderile mici și mijlocii în Republica Moldova, Agenția pentru Eficiență Energetică a organizat un seminar informativ. Scopul acestui seminar a fost familiarizarea reprezentanților din cadrul întreprinderilor mici și mijlocii cu măsurile de eficiență energetică în IMM-uri și implementarea lor, cât și cu mecanismele de finanțare disponibile la moment in Republica Moldova pe acest domeniu

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin a vorbit despre importanța eficienței energetice atât în IMM-uri, cât și despre impactul ei pozitiv asupra societății. La eveniment au participat mai mulți experți din domeniu. D-nul Mihai Lupu- Șef Laborator Eficiența Energetică și Surse de Energie Regenerabile din cadrul Institutului de Energetică a discutat despre măsurile de eficiență energetică în IMM-uri si gestionarea acestora. Coordonatorul de proiecte- d-nul Andrei Bologa a prezentat proiectul de finanțare Eu4Businesss/ BERD, d-nul Vadim Codreanu, Director Tehnic al Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii a comunicat despre proiectul de finanțare ADMA și d-nul Vitalie Condrațchi -  expert principal marketing GEFF, despre proiectul de finanțare GEFF.

Reamintim, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!