ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia va opri livrările de gaz către Finlanda

15:31 | 20.05.2022 Categorie: Externe

Helsinki, 20 mai. /MOLDPRES/. Rusia va opri livrările de gaz către Finlanda sâmbătă dimineața, de la ora 7, a anunțat principala companie de gaz finlandeză, Gasum, informează CNN, citată de digi24.ro și MOLDPRES.

„Este profund regretabil că furnizările de gaze naturale vor fi oprite”, a declarat Mika Wiljanen, CEO al companiei de stat Gasum.

În aceste condiții, Gasum se va vedea astfel nevoită să livreze „din alte surse” gaze către clienții săi, în vreme ce Wiljanen a adăugat că această situație a fost anticipată și că nu vor exista întreruperi în rețeaua națională în următoarele luni.

Vicepreședintele companiei de gaz finlandeze, Olga Väisänen, a declarat pentru CNN că Finlanda va primi gaze via Estonia, prin intermediul conductei Balticconnector.

În același timp, sezonul de iarnă se anunță a fi unul „plin de provocări” pentru finlandezi, a recunoscut Olga Väisänen.

Finlanda a refuzat să plătească în ruble gazele naturale furnizate de Rusia.

Săptămâna trecută, Rusia a oprit furnizarea de energie electrică pentru Finlanda, pe motiv că „ar exista restanțe la plată”.

Finlanda și-a depus oficial, alături de Suedia, candidatura pentru aderarea la NATO, în urmă cu două zile.

Foto: digi24.ro

img22003804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!