ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gerhard Schröder a demisionat de la gigantul rus Rosneft

15:34 | 20.05.2022 Categorie: Externe

Berlin, 20 mai. /MOLDPRES/. Fostul cancelar german Gerhard Schröder a demisionat din fruntea gigantului energetic rus Rosneft. El a fost criticat intens în Germania și în restul Europei, pentru că a rămas lângă Vladimir Putin în ciuda măcelului din Ucraina, transmite digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Schröder a informat consiliul de administrație de la Rosneft că nu-și mai poate prelungi mandatul deținut până acum.

Ieri, camera inferioară a parlamentului german i-a retras lui Gerhard Schröder toate privilegiile de care se bucura ca fost cancelar, tocmai din cauza refuzului de a rupe legăturile cu Putin și de a condamna invazia Rusiei în Ucraina.

„Grupurile parlamentare ale coaliţiei au decis asupra consecinţelor comportamentului fostului cancelar şi lobbyist Gerhard Schröder în faţa invaziei ruse în Ucraina”, a anunţat comisia pentru buget din Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

Schroeder îşi va pierde biroul care îi era pus la dispoziţie şi personalul aferent, însă îşi va păstra protecţia personală din partea poliţiei şi pensia sa de fost cancelar federal.

Gerhard Schröder a fost cancelar din 1998 până în 2005, fiind ultimul social-democrat din fruntea guvernului înaintea lui Olaf Scholz.

Ulterior a lucrat pentru companiile Nord Stream, Gazprom şi Rosneft, printre altele.

Conducerea SPD i-a cerut să demisioneze din partid şi au existat, de asemenea, cereri pentru excluderea sa.

Foto: wiwo.de

img22003805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!