ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu a discutat cu ministrul de externe al Republicii Estonia

15:45 | 20.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În contextul vizitei de lucru la Torino, la cea de-a 132-a sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a discutat cu Eva-Maria Liimets, ministrul Afacerilor Externe a Republicii Estonia, referindu-se la situația regională, precum și la evoluțiilor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Ministrul Nicu Popescu i-a mulțumit șefei diplomației estoniene pentru mesajul ferm de susținere a țării sale pentru independența și integritatea teritorială, atât a țării noastre, cât și a Ucrainei, precum și pentru asistența oferită în gestionarea și depășirea crizei refugiaților.

Totodată, interlocutorii au discutat despre cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

„Continuăm să depunem eforturile în parcursul nostru european, fiind inspirați de aspirațiile cetățenilor noștri. Țara noastră a ales aderarea la UE, pentru că este o uniune a păcii, libertății și prosperității”, a punctat vicepremierul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22003806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!