ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit cu omologul danez Jeppe Kofod

16:10 | 20.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În contextul vizitei de lucru la Torino, la cea de-a 132-a sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Jeppe Kofod, ministru al Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, în cadrul căreia diplomații și-au exprimat solidaritatea în condamnarea agresiunii militare asupra Ucrainei, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am salutat implementarea unui program de susținere a libertății presei și contracararea dezinformării susținut de către guvernul danez, țara noastră înregistrând o avansare în indexul libertății presei în anul curent, inclusiv datorită schimbărilor inițiate de autoritățile de la Chișinău care vizează îmbunătățirea situației jurnaliștilor”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău i-a mulțumit omologului danez pentru susținerea oferită parcursului european al țării noastre, menționând că viitorul nostru în familia statelor europene se bazează pe meritocrație și rezultate obținute, livrarea reformelor solicitate de cetățeni, combaterea corupției și europenizarea instituțiilor de stat.

Totodată, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea situației regionale precum și a evoluțiilor recente din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!