ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu a discutat cu ministrul de externe al Republicii Malta

18:14 | 20.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În contextul participării la sesiunea ministerială a Consiliului Europei, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a discutat cu Ian Borg, ministru al Afacerilor Externe și Europene al Republicii Malta, despre posibilitatea intensificării cooperării pe domenii de interes comun dintre cele două țări, în special în plan economic, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul întrevederii, cei doi miniștri au abordat subiectul gestionării de către autoritățile de la Chișinău a crizei umanitare precum și asistența oferită refugiaților, aceasta în contextul ultimelor evoluții regionale și repercusiunilor acestora asupra situației de securitate a Republicii Moldova.

„Dezideratul nostru european a reprezentat un capitol important al discuției avute, ținând să subliniez faptul că noi - prin reformele pe care ni le-am asumat și le implementăm deja - suntem întru totul adepții abordării spiritului meritocratic în procesul de extindere a UE”, a punctat ministrul Nicu Popescu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!