ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicu Popescu a avut la Torino o întrevedere cu Liz Truss, ministrul de Externe al Marii Britanii

18:41 | 20.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În marja ministerialei Consiliului Europei de la Torino, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a purtat o discuție cu Liz Truss, secretarul de stat pentru Afaceri Externe și Commonwealth al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, întrevedere care are loc la scurt timp după participarea recentă a celor doi oficiali la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7 care s-a desfășurat în Germania, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, interlocutorii au discutat despre ultimele evoluții în regiune, urmare a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și repercusiunile acestuia asupra Republicii Moldova, în special în ceea ce privește criza umanitară, impactul economic și social asupra țării noastre.

„Ne-am referit și la cooperarea bilaterală dintre țările noastre, inclusiv domeniile care aduc beneficii concrete cetățenilor: liberalizarea comerțului și fortificarea capacităților instituțiilor naționale pentru combaterea corupției”, a punctat ministrul Nicu Popescu.

Oficialul moldovean a mulțumit pentru sprijinul Regatului Unit pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, fiind reiterat angajamentul ambelor țări de a promova democrația și drepturile omului în baza valorilor comune.

Foto: MAEIE

img22003817

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!