ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Evoluțiile din regiunea transnistreană au fost discutate de miniștrii de externe ai R. Moldova și Norvegiei

18:48 | 20.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În contextul participării la ministeriala Consiliului Europei de la Torino, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Anniken Huitfeldt, ministrul Afacerilor Externe al Norvegiei, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Șefii celor două diplomații au efectuat un schimb de opinii pe marginea situației regionale, a impactului socio-economic prin care trece Republica Moldova în urma războiului din Ucraina, inclusiv despre gestionarea fluxului de refugiați ucraineni adăpostiți de țara noastră, precum și despre evoluțiile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Ministrul Nicu Popescu i-a mulțumit omologului său pentru mesajul ferm de susținere al Norvegiei pentru independența și integritatea teritorială a țării noastre și a Ucrainei, pentru asistența oferită în gestionarea și depășirea crizei refugiaților ucraineni, pentru contribuția financiară oferită în marja Conferinței de sprijin pentru Republica Moldova, cât și pentru intenția de a reloca un număr de refugiați aflați în acest moment la noi în țară, exprimând în acest context deschiderea de a coopera cu Consiliul Norvegian pentru Refugiați.

„Am discutat cu omologul meu norvegian și despre necesitatea susținerii proiectelor media din țara noastră, aducând totodată mulțumiri pentru contribuția financiară a Norvegiei la Planul Republicii Moldova – Consiliul Europei pentru anii 2021 - 2024, în valoare de trei milioane euro”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!