ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a vorbit despre proiectele de dezvoltare viitoare cu directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare

20:26 | 20.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit pe finalul vizitei la Paris cu Remy Rioux, directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare. Discuția s-a referit, în special, la proiectele pe care această instituție le va realiza în Republica Moldova începând cu anul curent, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Agenția va oferi țării noastre suport bugetar și va finanța proiecte de dezvoltare în domenii importante precum energetica, aprovizionarea cu apă și canalizare, irigarea și împădurirea. Am vorbit și despre finanțarea modernizării tronsonului de cale ferată Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea rețelei de cale ferată din Moldova la rețeaua europeană”, a spus președintele Maia Sandu în cadrul întrevederii.

Potrivit șefei statului, Franța este un partener important al Republicii Moldova, legătura dintre țările noastre datorându-se atât apartenenței la spațiul Francofoniei, cât și relațiilor economice, culturale și interumane tot mai puternice.

„Proiectele de dezvoltare, pe care Republica Franceză le va realiza în Moldova prin AFD, vor consolida și mai mult această prietenie și vor contribui la îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”, a menționat Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22003823

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!