ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia își dorește negocieri de pace cu Ucraina

08:21 | 23.05.2022 Categorie: Externe

Moscova, 23 mai. /MOLDPRES/. Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina şi a dat asigurări că acestea au fost suspendate din cauza Kievului, a declarat negociatorul rus Vladimir Medinski, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Într-un interviu acordat televiziunii din Belarus consilierul Kremlinului Medinski a afirmat că Rusia ''este gata să continue dialogul''.

''Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei'', a adăugat el, apreciind că ''mingea este în terenul lor''.''Rusia nu a refuzat niciodată negocierile'', a precizat negociatorul rus.

Tratativele de pace au avut loc după ce forţele ruse au intrat în Ucraina pe 24 februarie şi nu au reuşit să cucerească rapid capitala.

Șefii diplomațiilor rusă şi ucraineană s-au întâlnit în martie, apoi delegaţiile s-au întâlnit la Istanbul, dar fără succes.

Mykhaylo Podolyak, negociatorul-șef ucrainean a declarat recent că discuţiile au fost ''suspendate'', în timp ce Rusia şi-a reorientat şi relansat ''operaţiunea specială'' în estul Ucrainei.

img22003838

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!