ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național

09:44 | 23.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a revocat autorizația de demolare a Hotelului Național, ca urmare a încălcărilor depistate la fața locului. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul capitalei, Ion Ceban, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Edilul capitalei a propus ca edificiul să fie inclus în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat. „Nu cunoaștem cum a ajuns Hotelul Național proprietate privată, dar acest fapt nu este salutar. De aceea, propun ca edificiul să fie naționalizat și reabilitat de către Guvern, cu suportul Primăriei capitalei, iar după reabilitare să fie creat acolo un centru IT modern”, a spus Ion Ceban.

La finele săptămânii trecute, în spațiul public au apărut informații că ar fi început demolarea Hotelului Național. Poliția capitalei a infirmat acest fapt și a precizat că la fața locului se desfășoară lucrări de fortificare a spațiilor de acces în clădire, pentru a împiedica pătrunderea persoanele fără adăpost în interiorul edificiului.

Totodată, la fața locului, specialiștii din cadrul Direcției generale arhitectură și relații funciare și ai Direcției transport public și căi de comunicație au depistat mai multe nereguli, inclusiv ce țin de amplasarea gardului pe drumul public și stoparea circulației rutiere, fără a avea vreun temei juridic. Pentru aceste lucrări, dar și pentru sistarea circulației pe carosabil, nu a fost emisă o dispoziție de către primărie.

Foto: Primăria Chișinău

img22003844

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!