ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul marchează 31 de ani de activitate

09:49 | 23.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova împlinește, astăzi, 31 de ani. În context, Președintele Legislativului, Igor Grosu, a venit cu un mesaj în care a îndemnat parlamentarii să fie exemple de comportament, de responsabilitate, respect și solidaritate, comunică MOLDPRES.

”Îmi doresc un Parlament ancorat în nevoile oamenilor. Ca partener egal de discuții, deschis și mereu aproape”, se menționează în mesajul transmis de către speaker.

Astăzi, între orele 13:00 și 17:00, la Parlament va fi organizată Ziua Ușilor Deschise. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu alți deputați, vor fi ghizii oamenilor care vor veni să viziteze instituția parlamentară. Însoțiți de deputații vizitatorii vor putea vedea sala de ședințe plenare și sala Europa. În traseu mai sunt incluse muzeul Parlamentului, sala pentru conferințe de presă, precum și o expoziție special amenajată pentru public, dedicată celor 31 de ani ai Parlamentului Republicii Moldova.

Tot astăzi, în scuarul Parlamentului va fi amenajat ”Atelierul parlamentar al democrației” – un spațiu destinat pentru discuțiile cetățenilor cu deputații. De asemenea, în scuar, micii vizitatori se vor bucura de diverse activități interactive.

Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

În cei 31 de ani de activitate, în legislativ au fost adoptate 12357 de acte.

img22003845

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!