ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii vor verifica condițiile în care sunt transportați călătorii

11:01 | 23.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Oamenii legii au lansat astăzi operațiunea „Autobuz”, în cadrul căreia vor fi verificate condițiile în care sunt transportați călătorii în transportul public, transmite MOLDPRES.

Pe parcursul operaţiunii vor fi verificaţi şi documentaţi conducătorii vehiculelor antrenate în transportul public la următoarele compartimente: transportarea pasagerilor peste normă, identificarea vehiculelor care nu au fost supuse reviziei tehnice, conducerea unităţilor de transport în stare de ebrietate, conducerea unităţilor de transport fără categoria respectivă, oprirea și staţionarea neregulamentară. Totodată, vor fi verificate și autobuzele care transportă elevii. Operațiunea se va desfășura până pe 10 iunie curent, pe întreg teritoriul țării.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate circa o sută de accidente rutiere cu implicarea transportului de pasageri, în urma cărora trei persoane au decedat, iar peste o sută au suferit multiple traumatisme.

Din numărul total de accidente, circa 80% au avut loc pe teritoriul municipiului Chișinău. Oamenii legii îndeamnă șoferii să respecte Regulamentul circulației rutiere, să efectueze îmbarcarea și debarcarea călătorilor numai în staţiile special amenajate, să mențină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport și să nu efectueze îmbarcarea călătorilor peste capacitatea maximă admisă.

Foto: Inspectoratul General de Poliție

img22003848

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!