ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSP va propune eliberarea din funcție a lui Alexandr Stoianoglo

12:13 | 23.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) au decis astăzi, cu majoritatea voturilor, să acorde calificativul „nesatisfăcător” activității lui Alexandr Stoianolgo și vor propune Președintelui Republicii Moldova eliberarea acestuia din funcție, comunică MOLDPRES.

Președintele CSP, Angela Motuzoc, a menționat că CSP a luat act de raportul Comisiei de evaluare, și acordă calificativul nesatisfăcător activității desfășurate de Alexandr Stoioanoglo. “Se propune eliberarea din funcția de procuror general a lui Alexandru Stoianoglo”, a anunțat Motuzoc.

Comisia de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a emis la începutul lunii curente un raport în care i-a acordat funcționarului calificativul nesatisfăcător.

Stoianoglo a contestat raportul de evaluare al comisiei.

Conform ultimelor modificări operate în legislație, performanțele procurorului general urmează să fie evaluate, iar în cazul în care acesta obține calificativul eșuat, CSP va propune eliberarea lui din funcție.

img22003852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!